fbpx Skip to main content

Dit ben ik. 29 jaar geleden. Ik heb betere dagen gehad.

Iemand zei me ooit: ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld als met Facebook.

Daar kan ik volledig inkomen. Social media is zo gebaseerd op mooie foto’s (met massa’s filters) en het tonen van piekmomenten. Maar dat kàn echt niet. Het leven bestaat niet uit enkel blije momenten, uit piekmomenten, uit plezier. Integendeel. En dat is oké. Het zou maar saai zijn als het altijd super en tof en goed is. Want anders zouden we ook veel minder genieten.

Dat is zoals de zon. Het is juist omdat de zon niet elke dag schijnt dat we hem zo appreciëren. Elke dag bakken en braden, stel je voor…

Maar, de reden van dit artikel. Ik wil het eigenlijk al langer schrijven want ik krijg tegenwoordig veel opmerkingen waar ik een dubbel gevoel bij heb omdat social media toch ergens een vertekend beeld geeft:

  • Amai jij doet echt DE job van je leven!

Ik doe mijn job ongelooflijk graag en zou ze momenteel (!) voor niets anders willen inruilen. Maar de keerzijde van de medaille? Ik heb tegenwoordig nooit rust in mijn hoofd want ik ben er constant mee bezig. Qua klanten kan ik stilaan mijn grenzen stellen maar qua schrijven, opzoekwerk, lezen, brainstormen, projectjes uitwerken enz. nog absoluut niét. Het is allemaal uit enthousiasme want ik vind de materie ongelooflijk boeiend. Maar die onrust blijft wel, en onspannen in eigen huis blijft toch soms een uitdaging (ik werk van thuisuit).

  • Amai, jij bent écht succesvol

Wat bepaalt dat ik succesvol ben? Het aantal volgers op Instagram en Facebook? Het aantal social mediaposts die ik stuur? Het aantal klanten? Het feit dat mensen weten wat ik doe?

Wat is dat eigenlijk, succes? Ik volg mijn passie ja, maar dat maakt me niet perse succesvol. Het is ook niet iets dat ik wil nastreven, want ik denk dat je dan alleen maar focust op ‘wat beter kan’ ipv dankbaar te zijn op wat je nu hebt.

  • Zeg, heb jij dat soms ook, dat je je wat minder voelt?

NATUURLIJK heb ik ook mindere dagen. Dit weekend zelfs nog! Ik kan soms het gevoel hebben dat ik me niet goed voel en dat ik niet weet waarom. Of ik kan soms veel negatieve gedachten hebben en daarin blijven ronddraaien (ik kan goed scenario’s maken). Door mijn werk kan ik sommige dingen misschien soms wel wat beter plaatsen of ik heb wel wat tools om hiermee om te gaan, maar ik ben zoals anderen een mens met mindere dagen.

  • Amai jij bent ZO goed bezig!

Goed bezig zijn, dat is zo iets als succes. Wat is ‘goed’? Ik doe gewoon waar ik in geloof en waar ik voor sta. Zoals zo velen dit doen in hun werk en in hun leven. Het enige verschil is dat mijn werk visibel is omdat ik o.a. via social media werk.

Voilà, hopelijk is die bel wat doorprikt.

Maak jezelf alstublief niets wijs. Als je je slecht voelt omdat anderen het zo ‘zalig’ lijken te hebben, denk er dan aan dat sociale media vaak enkel de positieve momenten toont. Maar iedereen zit af en toe met negatieve gedachten, is onzeker over dingen, weet zich soms even geen blijf, is soms wat triest. En dat is prima.

Komen er bepaalde gedachten of gevoelens geregeld terug? Onderdruk ze niet maar praat er dan over met een goede vriend, partner, collega of ouder.

Anne-Sophie

Leave a Reply