fbpx Skip to main content

Drie jaar geleden las ik over het schrijven van een mission statement. Ik had toen een eerste versie geschreven, zo even los uit de mouw geschud. Het stelde niet veel voor, er stonden dingen op als: ‘ik wil gelukkig zijn’. Ja, daar ben je dus niéts mee hé. Ik heb er uiteindelijk dan ook nooit iets mee gedaan.

Maar het laatste jaar kriebelde het om een nieuwe te schrijven. Een échte. Een goede. Een doordachte. Eentje waar ik fier op kon zijn. Eentje dat ik elke dag opnieuw zou willen lezen. De reis naar Vietnam enkele weken geleden was hiervoor de perfecte gelegenheid.

Waarom een mission statement?

  • Omdat ik wil leven vanuit de beste versie van mezelf.

  • Omdat ik wil leven vanuit mijn waarden.

  • Omdat ik prioriteit wil geven aan de dingen, projecten en mensen waar ik belang aan hecht.

  • Omdat ik wil kunnen terugdenken op mijn leven en zeggen: awel, ik heb er écht het beste van gemaakt en ik ben er fier op!

Het is simpel, maar tegelijkertijd ook heel moeilijk. Want ik besef dat ik soms de moeilijke weg zal nemen. Dat ik me soms onzeker zal voelen om een bepaalde beslissing te nemen. Dat ik soms tegen de stroming in zal gaan en me dan zal afvragen of ik wel het juiste doe. En stiekem zal ik ook moeten loslaten wat anderen over mij denken (aiiii ik vind het heel moedig van mezelf dat ik dit deel).

Whaw, phoeh, dit klinkt allemaal een beetje dramatisch en zwaar. Maar eigenlijk-feitelijk is het niet zo dramatisch hoor! Het is gewoon de realiteit. Part of the process. Dus ik ga het laten staan.

Bon, allemaal leuk en wel. Maar wat ben je er nu mee? Wel, ik pas hem nog maar enkele weken toe, maar ik heb er wel al wat uit opgestoken:

  • Ik heb een helder zicht op de richting die ik uitwil met Rise HR.

  • Ik maak sneller en makkelijker beslissingen.

  • Het geeft mij rust in mijn hoofd.

  • Ik kan makkelijker prioriteiten stellen.

  • En een concrete: ik voel dat ik mijn ‘gezondheidsdoelen’ echt keihard ga bereiken. Heel raar, het gaat zo een beetje vanzelf ineens. Ik heb een leuke challenge die ik binnenkort ook met jullie zal delen en hopelijk willen jullie meedoen! Samen sterk 🙂

Tof wel, zo’n persoonlijke maatstaf voor mijn dagelijks handelen.

Ik raad je écht aan om ook eens na te denken over wie je wil zijn, wat je wil doen, waar je prioriteiten liggen, wat je waarden zijn. Dit weten geeft je zo veel vrijheid, richting en goesting. 💪

Weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Ik kan je er bij begeleiden als je wil. Graag zelfs!

Contacteer me even via anne-sophie@goesting.coach of dwarrel gerust even rond op mijn website www.rise-hr.be !

Wil je een gelijkaardig artikel lezen? Klik dan HIER om te ontdekken hoe je je voornemens kan volhouden!

Warme groeten,

Anne-Sophie

Leave a Reply